Crematies

Hoe zit het precies met begrafenissen, uitvaarten, crematies in bepaalde plekken in de wereld om ons heen?

Bijna negentig procent van iedereen die voor crematie kiest, zegt dat ze een soort van ceremonie willen. Een kist kan vaak worden gehuurd als een begrafenisplechtigheid gewenst is voorafgaand aan de crematie, en de overblijfselen worden opgeslagen in een Crematie Urn (ons bedrijf hier bij Signature Crematie Urnen), of er kan een dienst worden gehouden met de Crematie Urn met de overblijfselen.

  • Uit een enquête in 2004 voor de National Funeral Directors Association bleek dat 62 procent van de volwassenen in de VS op hun begrafenis een persoonlijk tintje wil geven. De meest populaire vormen die in de enquête werden aangehaald waren vrienden die verhalen vertellen (50 procent), favoriete muziek spelen (47 procent) en foto’s en persoonlijke spullen tonen (42 procent).
  • Veel voorkomende misvattingen: men kan geen begrafenis hebben en vervolgens worden gecremeerd; hun religie staat geen crematie toe (de katholieke kerk staat bijvoorbeeld al sinds 1965 crematie toe). Sommige fundamentalistische christelijke, orthodoxe en islamitische geloofsovertuigingen staan cremeren niet toe.
  • In andere delen van de wereld hebben de ruimte en ecologische overwegingen veranderingen teweeggebracht in onze normaal geaccepteerde praktijken voor het begraven en cremeren van stoffelijke overschotten.
  • Een begraafplaats in de staat Victoria in Australië is begonnen met een innovatieve manier om de doden op een milieuvriendelijke en goedkope manier te begraven; een alternatief voor cremeren. Dit is “standing room only” voor degenen die ervoor kiezen om te worden begraven op deze unieke begraafplaats.
  • De overledenen worden in biologisch afbreekbare lijkzakken geplaatst in plaats van de normale kisten, en verticaal begraven op land dat gebruikt wordt voor de begrazing van dieren. Volgens het bedrijf van de begraafplaats is het concept om terug te keren naar de aarde met een minimum aan fesses en met niets dat het milieu zou aantasten. Zodra het land gestabiliseerd is, zouden de dieren, zowel de inheemse als de wilde, er mogen grazen.

Hoe zit het met een begrafenis in Singapore?

In Singapore is het land zo schaars dat de begraafplaats wordt hergebruikt, zodat de overblijfselen van de doden kunnen worden gecreërd en verplaatst om meer ruimte te creëren voor de levenden. De stoffelijke resten van zo’n 18.000 mensen op de enige begraafplaats die open is voor de begrafenis worden opgegraven. Bron: Uitvaartpolis-Online.com | Begrafenisverzekeringen

  • De stoffelijke resten worden gecremeerd, in crematie-urnen geplaatst en in nissen in een gewelf of columbarium geplaatst. In 2006 worden nog eens 18.000 overblijfselen opgegraven en gecremeerd.
  • De wet in Singapore beperkt de begrafenisperiode van de overledene tot vijftien jaar; het resultaat van een milieuprogramma waarvan de autoriteiten zeggen dat het de begraafplaats nog minstens zestig jaar open zal houden.

Is een crematie of begrafenis normaal in Korea?

In Korea is de crematie als alternatief voor de directe begrafenis gestegen tot bijna vijftig procent. Volgens de JoongAng Daily is in 2001 een oude wet in Korea over begrafenissen gewijzigd, waarbij een begrafenislimiet van 60 jaar is vastgesteld, waarna de stoffelijke resten moeten worden opgegraven en gecremeerd. Veel overblijfselen worden nu verspreid en het gebruik van crematie-urnen neemt toe.

  • Door de schaarste aan land en de hoge kosten van het begraven in Korea is de crematie sindsdien gestegen tot 47 procent in 2004. In Korea wordt gemiddeld 7000 USD begraven, terwijl cremeren ongeveer een derde van dat bedrag is.
  • Met 60 procent van de sterfgevallen in Seoel die worden gecremeerd, is er een schaarste aan crematoria om crematies uit te voeren. Dit heeft er letterlijk toe geleid dat crematoria mensen afwijzen en het is niet ongebruikelijk om rijen familieleden te zien wachten tot het crematorium bij daglicht opengaat.
  • Wanneer een locatie voor een nieuw crematorium in Seoul wordt gevonden, protesteren de buurtbewoners en zeggen ze dat vervuiling en een daling van de waarde van het onroerend goed zal leiden tot de “NIMBY”-verklaring. Er worden nu zaken aanhangig gemaakt bij het Koreaanse Hooggerechtshof door boze bewoners.

Hoe zit het met cremeren en begraven in Tibet?

Crematie In Tibet “Sky Burial”, de traditionele begrafenis in Tibet, wordt al enkele duizenden jaren gedaan. Volgens de Tibetaanse Academie van Sociale Wetenschappen heeft 80 procent van de Tibetanen traditioneel voor deze manier van begraven gekozen, maar cremeren wordt langzaamaan meer geaccepteerd.

  1. Hemelsbegraven is een van de drie belangrijkste manieren waarop de Tibetanen van oudsher hun doden naar de aarde terugbrengen. De twee andere manieren zijn cremeren en water begraven.
  2. Hoewel de centrale overheid op 17 oktober 2000 een modern crematorium in Tibet heeft gebouwd, kiezen maar weinig Tibetanen voor cremeren. De eerste Tibetaanse crematie werd uitgevoerd op 2 januari 2001.
  3. Crematie is op dit moment niet populair onder Tibetanen vanwege de duizenden jaren lange traditie. Hout is zo schaars in de bergachtige gebieden van Tibet dat het verbranden van een lijk in het verleden voorbehouden was aan mensen van formaat.
  4. Bij Sky Burial gaat het om een oud ritueel dat door speciale Tibetanen wordt uitgevoerd, de zogenaamde sky begrafenisondernemers. Er zijn ongeveer 1100 hemelbegraafplaatsen en ongeveer 100 van de speciale hemelbegrafenisondernemers. Traditioneel worden de overledenen speciaal ontleed en achtergelaten op de hemelbegraafplaats voor gieren, die door de lokale bevolking als heilig worden vereerd.
  5. Sky begrafenis is nauw verwant aan het boeddhisme dat in de Himalaya wordt aanbeden. Boeddhisten geloven dat het leven zich recycleert en pleiten voor vriendelijkheid en liefdadigheid. De geest van de doden wordt verondersteld het lichaam te verlaten op het moment dat hij sterft en de doden moeten worden gevoed met hongerige gieren als een laatste teken van liefdadigheid.
  6. De grootste begraafplaats aan de hemel in Drigung Til Klooster ontvangt gemiddeld 10 lichamen per dag. Het ritueel
Comments Off on Hoe zit het precies met begrafenissen, uitvaarten, crematies in bepaalde plekken in de wereld om ons heen?